Wigilia Bożego Narodzenia

Zorganizujemy dla Państwa niezapomnianą Wigilię.

Menu 1

Opłatek, pieczywo/chałka, woda w dzbankach
Śledź w śmietanie po krakowsku
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Karp panierowany z chrzanem zaprawianym
Kapusta z grochem
Kluski z makiem
Kompot z suszu
Kawa/herbata

70,- PLN

Menu 2

Opłatek, pieczywo/chałka, woda w dzbankach
Tymbaliki rybne (karp, łosoś) z sosem tatarskim
Żur wigilijny z grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami (5 szt.)
Dorsz po polsku z warzywami i puree ziemniaczanym
Sernik swiąteczny w sosie malinowym
Kompot z suszu
Kawa/herbata

80,- PLN

Menu 3

Opłatek, pieczywo/chałka, woda w dzbankach
Strudel warzywny
Zupa grzybowa z łazankami
Karp panierowany z chrzanem zaprawianym
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem
Makowiec
Kompot z suszu
Kawa/herbata

80,- PLN

Menu 4

Opłatek, pieczywo/chałka , woda w dzbankach
Pierogi z kapustą i grzybami (5 szt.)
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Pieczony pstrąg w migdałach z ziemniakami opiekanymi
Warzywa grillowane
Kutia wileńska
Kompot z suszu
Kawa/herbata

95,- PLN

Menu 5

Opłatek, pieczywo/chałka, woda w dzbankach
Karp po żydowsku
Zupa rybna z kawałkami łososia i karpia
Polędwiczki wieprzowe na tarcie grzybowej z sosem truflowym
Mix świeżych sałat z sosem vinegret
Kluski z makiem
Kompot z suszu
Kawa/herbata

110,- PLN

Menu 6

Opłatek, pieczywo/chałka, woda w dzbankach
Strudel z łososiem, kapustą i sosem
Zupa grzybowa w czarce chlebowej
½ kaczki pieczonej z jabłkami i żurawiną podawana z ziemniakami po krakowsku i buraczkami na ciepło
Gruszka z konfiturą i sosem waniliowym
Kompot z suszu
Kawa/herbata

130,- PLN

Menu 7

Opłatek, pieczywo/chałka, woda w dzbankach
Karp w galarecie z sosem cytrynowym
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Kotleciki jagnięce na szpinaku z ziemniakami gratin
Patera ciast bożonarodzeniowych
Kompot z suszu
Kawa/herbata

140,- PLN

dodatkowo, do każdej opcji, proponujemy

Aperitif - 12,- PLN
Korzenne wino na rozgrzanie

Propozycja dań gorących na swiąteczny stół podanych na półmiskach wieloporcjowo

140,- PLN za osobę

Zupy

Wigilijny barszcz czerwony
Żur świąteczny z grzybami

Dodatki

Tournedos ziemniaczane
Risotto warzywne
Warzywa gotowane
Kapusta z grochem

Dania

Polędwiczka wieprzowa nadziewana dziczyzną i grzybami leśnymi
Gołąbki z grzybami w sosie
Krokiety z kapustą i grzybami
Karp panierowany
Roladki z łososia z warzywami w sosie cytrynowym
Pierogi podsmażane z kapustą i grzybami oraz ruskie

Zimna płyta

Wariacja śledziowa

  • Śledzie w śmietanie
  • Śledzie w oleju
  • Śledzie po japońsku
  • Karp po żydowsku

Tymbaliki rybne
Łosoś gravlax
Patera wędlin i mies pieczonych
Bukiet świeżych sałat z dressingiem ziołowym
Sałatka jarzynowa
Sosy: chrzan zaprawiany, żurawina, sos tatarski
Pieczywo

40,- PLN za osobę

Patera owoców

6,- PLN od osoby

 

Patera ciast

Makowiec
Sernik
Miodownik
Keks
Szarlotka

10,- PLN od osoby